CAMERA IN DE AFKALFSTAL

Afkalfstal camera: dit is waarom!

Staat een koe op het punt om te kalven? Dan doe je er goed aan een camera in de afkalfstal te plaatsen. Op die manier kun je het dier goed in de gaten houden. Aan het gedrag van de koe kun je namelijk goed zien of het kalvingsproces begonnen is.

Door een afkalfstal camera te plaatsen kun je dit op tijd signaleren om vervolgens snel voorbereidingen te kunnen treffen. Daarnaast is het ook na de afkalving handig om gebruik te maken van een camera, om eventuele complicaties tijdig op te kunnen sporen.

Geheel naar wens

Draadloos of bedraad

Camerasystemen kunnen draadloos of bedraad worden geplaatst

Aanschaf zonder plaatsing

Camerasystemen kunnen ook worden aangeschaft zonder dat deze door Seron Beveiliging worden geplaatst

Veel opties

Er zijn diverse mogelijkheden qua design, resolutie maar ook dag- en nachtzicht.

Het gedrag van de koe

Voordat de koe gaat kalven, kun je aan het gedrag van de koe zien dat het bijna zover is. De koe vertoont dan onrustig gedrag of nestdrang. Dit kun je goed in de gaten houden door middel van het plaatsen van een camera.

Afkalfstal camera’s zijn vaak voorzien van nachtzicht, zodat je ook ‘s nachts extra goed zicht hebt op de situatie. Zo hoef je niet steeds heen en weer te lopen en ben je er op tijd bij als het afkalven van start gaat.

Afkalfstal camera voor én na de geboorte

Niet alleen voor, maar ook na de geboorte van het kalf kan het handig zijn om gebruik te maken van een afkalfstal camera. Het is namelijk belangrijk dat je na het afkalven zowel koe als kalf goed in de gaten blijft houden. Zorg dat ze voldoende blijven eten en let op eventuele pijnsignalen. Ook is het van belang dat de koe niet blijft nabloeden.

Als de koe niet lekker in haar vel lijkt te zitten, kun je door middel van de camera snel ingrijpen. Neem in dat geval in ieder geval de temperatuur van de koe op. Is de lichaamstemperatuur hoger dan 39 graden Celcius? Dan zou er sprake kunnen zijn van mastitis, baarmoederontsteking of een longontsteking.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor camera’s in je afkalfstal? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Telefonisch bespreken we je wensen en ontvang je vrijblijvend een prijsopgave. We kunnen ook langskomen met onze demonstratiekoffer om het systeem ter plekke te laten zien.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 0512 – 763 858. Of gebruik het contactformulier, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Opmerking

    Zullen we eens praten over uw wensen?