Camera installatie

Camera installatie – zelf een camera installeren

Ben je van plan om zelf een camera te installeren, bijvoorbeeld in een stal of op een erf? Camera installatie kun je vaak prima zelf uitvoeren als je een beetje handig bent. Het kan goed zijn om een camera te plaatsen ter beveiliging, maar ook om bijvoorbeeld dieren in de stal mee in de gaten te houden. Wat de reden ook is, er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het installeren van een camera.

Verschillen per camera

Elke camera kan een andere aanpak vereisen. Een camera voor binnen kun je bijvoorbeeld niet buiten ophangen. Ook dienen bepaalde camera’s op een andere manier geïnstalleerd te worden dan anderen.

Regels voor het ophangen van een camera

Er zijn bepaalde regels waar je je aan moet houden als je een camera op wilt hangen. In huis mag je gewoon camera’s installeren omdat dit een privéterrein betreft. Hang je een camera buiten op, dan zijn er echter  een aantal dingen waar je op moet letten.

Voor camera installatie rondom het huis gelden ook bepaalde regels. Wil je de camera op het erf installeren of bij de paardenstal? Zorg er dan voor dat het filmen van de openbare ruimte beperkt wordt. Dit kun je vaak niet geheel voorkomen, maar de camera mag in ieder geval niet gericht worden op het terrein van iemand anders.

Infrarood camera installeren

Als je in staat wilt zijn om ook ‘s nachts te filmen, kun je een infrarood camera installeren. Deze camera’s richten zich op infrarood licht, hetgeen voor het blote oog niet zichtbaar is. Nachtzicht is in veel situaties essentieel. Zo kun je met een infrarood camera inbrekers ook goed zien als het buiten donker is.

Camera installatie tips

Let erop dat als je een camera wilt ophangen ter beveiliging, je deze niet te hoog ophangt. Je wilt immers goed het gezicht van de inbreker kunnen zien, ook als deze een pet of ander hoofddeksel draagt. De ideale hoogte voor het ophangen van een beveiligingscamera is 1.65m.

Zorg er ook voor dat de camera niet teveel opvalt. Zo voorkom je dat inbrekers hem opmerken en dat de camera doelwit wordt van vandalisme.

Ben je van plan een IP-camera te installeren? Dan dient deze vlakbij de router geplaatst te worden. Je wilt natuurlijk niet dat stukjes beeld verloren gaan door een haperende internetverbinding.

Meer informatie

Wil je meer informatie over camera installatie? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Telefonisch bespreken we je wensen en ontvang je vrijblijvend een prijsopgave. We kunnen ook langskomen met onze demonstratiekoffer om het systeem ter plekke te laten zien.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 0512 – 763 858. Of gebruik het contactformulier, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Opmerking

    Zullen we eens praten over uw wensen?