Camera in de koeienstal

Een camera in de koeienstal

Als je veehouder bent is er altijd wel iets te zien in je stal. Wil je graag een camera voor in de koeienstal, zodat je te allen tijde toezicht kunt houden op de koeien? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere mogelijkheden als het aankomt op het kopen van een camera voor in de koeienstal. Ga je voor een simpele camera, of liever voor eentje met allerlei extra functies?

Waarom een camera in de koeienstal?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een camera in de koeienstal zou willen. Wellicht vind je het gewoon interessant om je dieren in de gaten te houden, zonder dat je ze daarbij stoort. Ook kan het zo zijn dat een koe op het punt staat te bevallen. Het kan dan leuk zijn om dit vast te leggen, zodat je later altijd nog eens terug kunt kijken op deze gebeurtenis.

Een andere mogelijkheid is dat je nauwlettend in de gaten wilt houden wat de dieren allemaal uitspoken, bijvoorbeeld als ze ziek zijn. Zo ben je er op tijd bij als ze hulp nodig blijken te hebben. Bovendien schaffen veel veehouders camera’s aan om de stal zo extra te beveiligen. Wat de reden ook is; een camera in de koeienstal plaatsen kan absoluut een goed idee zijn!

Op afstand meekijken

Tegenwoordig is het goed mogelijk om live mee te kijken wat er allemaal in de stal gebeurt. Je kunt de camera koppelen aan je telefoon, door middel van een app. Ook is het mogelijk om mee te kijken via je computer. Zo houd je gemakkelijk een oogje in het zeil, waar je ook bent.

Extra functies

Wellicht wil je het liefst een camera kopen met niet teveel poespas. Toch kan het ook handig zijn om juist wél voor een exemplaar met extra functies te gaan. Een camera met nachtzicht is bijvoorbeeld wel aan te raden, aangezien je vaak niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts de koeienstal in de gaten zal willen houden. Plaats je de camera buiten? Dan is het van belang dat de camera bestand is tegen allerlei weersomstandigheden.

De resolutie van de camera

De gewenste resolutie van de camera is in principe afhankelijk van het doel waarvoor je de camera wilt gaan gebruiken. Wil je de ruimte beschermen tegen indringers, dan is een camera met hoge resolutie aan te raden, zodat je de persoon in kwestie goed in beeld brengt. Schaf je daarentegen een camera aan omdat je nieuwsgierig bent wat je dieren allemaal uitspoken, dan voldoet een camera met een minder hoge resolutie al gauw.

Vrijblijvend advies

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor camera’s in de koeienstal? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Telefonisch bespreken we je wensen en ontvang je vrijblijvend een prijsopgave. We kunnen ook langskomen met onze demonstratiekoffer om het systeem ter plekke te laten zien.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 0512 – 763 858. Of gebruik het contactformulier, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Opmerking

    Zullen we eens praten over uw wensen?